social food

social food

Τα Social media παχαίνουν!

Συντάκτης: Mediatime News

Σας έχει τύχει να σκρολάρετε το κινητό χαζεύοντας στα social media και να έχετε μία λιγουρίτσα; Μια πιθανή εξήγηση για αυτό βρίσκεται

Σας έχει τύχει να σκρολάρετε το κινητό χαζεύοντας στα social media και να έχετε μία λιγουρίτσα; Μια πιθανή εξήγηση για αυτό βρίσκεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο που απεικονίζουν τρόφιμα, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ με τα χρόνια κυρίως στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

‘Ενα αξιοπρόσεκτο επιστημονικό πόρισμα της μελέτης είναι πως οι άνθρωποι τείνουν να έλκονται ιδιαίτερα από πρωτεϊνούχες τροφές που παρουσιάζονται με λαχταριστό τρόπο, όπως ένα κίτρινο τυρί που λιώνει και γίνεται «μαστιχωτό» ή ένας κρόκος αβγού που στάζει. Εξάλλου, διαπιστώθηκε πως στον καθορισμό των διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τα socίal media παίζει σημαντικό ρόλο η «μίμηση συμπεριφοράς», δηλαδή να προτιμούμε τρόφιμα και τρόπους μαγειρέματός τους ανάλογα με το τι βλέπόυμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Με αυτή τη θεωρία φαίνεται πως συμφωνεί και η Σουζάν Χιγκς, καθηγήτρια Ψυχοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Επιστήμονες θεωρούν πως η αύξηση σωματικού βάρόυς στις εφηβικές ηλικίες τα τελευταία έξι χρόνια συνδέεται εν μέρει με τη συχνή χρήση του tiktok από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Πάντως, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει παρατηρήσει πως η αύξηση του σωματικού βάρους ειδικά στις νεαρές ηλικίες μπορεί να επέλθει ως αποτέλεσμα κατανάλωσης φαγητού όσο σκρολάρουμε την αρχική μας σελίδα, χαζεύουμε stοrίes ή βλέπουμε τηλεόραση.

Πάχος: Γιατί οι άντρες χάνουν κιλά πιο εύκολα;

Είναι αλήθεια ότι όλοι απορούμε γιατί στη μάχη με το πάχος οι άντρες ίσως στέκονται πιο τυχεροί με την απώλεια βάρους. Ωστόσο, όλοι μας κατέχουμε ένα κοινό μυστικό: οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άντρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μπορούμε να το αλλάξουμε; Μερικά tips για να κερδίσετε τη μαχη!

• Ξεκινήστε το γεύμα σας πρώτα με σαλάτα. “Ετσι, Θα χορτάσετε γρηγορότερα.  Ενισχύστε τη σαλάτα αυτή με αποξηραμένα φρούτα (π.χ., σταφίδες, κράνμπερι, δαμάσκηνα) και ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς (π.χ., καρύδια, αμύγδαλα). Αυτά αυξάνουν τη θρεπτική αξία του πιάτου, αλλά και τον κορεσμό, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα υπερκατανάλωσης φαγητού.

• Αν νιώθετε ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε κάποιες παχυντικές επιλογές (π.χ., σε ένα παγωτό), φροντίστε να μην τις αγοράζετε ώστε να μην υπάρχουν στο σπίτι και να αποφύγετε έτσι τον πειρασμό. • Να έχετε άμεσα διαθέσιμα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχανικά, ώστε κάθε φορά που θέλετε να τσιμπολογήσετε, να υπάρχουν έτοιμες οι πλέον υγιεινές επιλογές.

• Τρώτε αργά, νιώθοντας το κάθε συστατικό του φαγητού ξεχωριστά. • Ακόμα κι αν η ένδειξη της ζυγαριάς δεν είναι η επιθυμητή, μην απογοητεύεστε. Συνεχίστε την προσπάθεια προσθέτοντας τακτική άσκηση στο πρόγραμμά σας και το αποτέλεσμα θα έρθει!

Exit mobile version