Ολοι πλέον βασιζόμαστε στους καταψύκτεs για το φαγητό μαs, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε την κατάψυξή σας για να δείτε πόσα φαγητά έχετε αφήσει κρυμμένα εδώ και καιρό μέσα στον Πάγο; Ισωs ήρθε η ώρα να ελέγξετε. Τα τρόφιμα δεν μπορούν να διατηρηθούν για πάντα στην κατάψυξη. Αν μείνουν λίγο παραπάνω, το τρόφιμο θα είναι και πάλι ασφαλέs, αλλά χρώμα, η γεύση και η υφή θα αρχίσουν να αλλοιώνονται.
• Λευκό ψαρι: 6-8 μήνεs
• Λιπαρά Ψάρια: 3-4 μήνεs
• Μερίδεs ψαριού: 3-4 μήνεs
• Μαγειρεμένο ψάρι: 4-6 μήνεs
•Οτρακοειδή: 2-3 μήνεs
• Αστακόs: 12 μήνεs
• Μοσχάρι: 4-6 μήνεs
• Αρνί: 4-6 μήνεs
• Χοιρινό: 4-6 μήνεs
• Μπέικον σε φέτεs: 2-3 μηνεs
• Κοτόπουλο/γαλοπούλα: 4-6 μηνεs
• Πάπια: 4-6 μήνεs
• Κουνέλι: 4-6 μήνεs
• φρούτα (εσπεριδοειδή): 3 μήνεs
• Αλλα φρούτα: 9-12 μήνεs
• Ανοιχτή συσκευασία κατεψυγμένων: 6-8 μήνεs
• Πουρέs φρούτων: 6-8 μήνεs
• Χυμόs φρούτων: 4-6 μήνεs
• Ντομάτεs: 6-8 μήνεs
• Πουρέs λαχανικών: 6-8 μήνεs
• Λοιπά λαχανικά: 8-12 μήνεs
• Λαχανόσουπα και λαχανικά στον ατμό: 2-3 μήνεs
• Παγωτό: 3-4 μήνεs
• Γάλα: 3-6 μήνεs
• Γιαούρτι: 1-2 μήνεs
• Μαλακό τυρί: 6 μήνεs
• Μαργαρίνη: 12 μήνεs
• Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνεs
• Ανάλατο βούτυρο: 6-8 μήνεs
• Ξηροί καρποί: 3 μήνεs
• Αυγά (ωμά): 1 μήνα
• Σούπεs και σάλτσεs: 3 μήνεs
• Ζωμόs: 6 μήνεs
• Ετοιμα γεύματα: 4-6 μήνεs
• Κέικ: 4-6 μήνεs
• Ψωμί: 4-6 μήνεs
• Σάντουιτs: 2-3 μήνεs
• Ζύμη ψωμιού: 2-3 μήνεs
Γλυκά: 3-4 μήνεs
Σύμφωνα με τον βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRAP, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τον περιορισμό των παραγόμενων αποβλήτων, ο βασικότερος λόγος που καταλήγουμε να πετάμε κάθε χρόνο τόνους φαγητού είναι η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τις τροφές που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.