Ζιγκ-Ζαγκ: Γιατί διαλύθηκε το συγκρότημα;
Μουσική
Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο τραγουδιστής των «Ζιγκ Ζαγκ»Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2Night Show του ΑΝΤ1 βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο τραγουδιστής των «Ζιγκ Ζαγκ», Γιώργος Σαρρής, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το συγκρότημα που αγαπήθηκε αλλά και το τι τον ενέπνευσε για να γράψει ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια το, «φύσηξε έρωτας βοριάς».
«Ίσως ήμασταν το συγκρότημα που κράτησε περισσότερο από όλα. Όλα τα άλλα είχαν διακοπή κάπου στη μέση κι εμείς κρατηθήκαμε 17 χρόνια όλοι μαζί, όπως ήμασταν. Όσο περνούσαν τα χρόνια κι η δημοτικότητα του γκρουπ άρχισε να πέφτει, άρχισαν και τα προβλήματα. Όχι ότι ο ένας τα έριχνε στον άλλον αλλά εκεί αρχίζουν εκνευρισμοί και γιατί δεν κάναμε αυτό και να κάνουμε εκείνο. Υπήρχαν διαφωνίες προς την πορεία του γκρουπ. Η ατομικότητα των καλλιτεχνών είναι στον υπέρτατο βαθμό, παρόλο που δεν ήμασταν έτσι» είπε ο Γιώργος Σαρρής.
«Να σου πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα διαλυθεί το συγκρότημα και δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Ουσιαστικά αποχωρήσαμε ένας ένας κι εγώ επέστρεψα μετά από μια τετραετία που ήμουν εκτός αλλά η εποχή ήταν πλέον διαφορετική. Είναι χημική ένωση το συγκρότημα. Ήμασταν 4 διαφορετικά άτομα που μερικές φορές δεν μοιάζαμε σε τίποτα μεταξύ μας. Περάσαμε τρομερά αυτά τα 20 χρόνια, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες ή κόντρες και απορούσαμε κι εμείς οι ίδιοι» αποκάλυψε ο Γιώργος Σαρρής στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
«Τα στοιχεία που βάλαμε στη μουσική και τις εμφανίσεις μας δεν είχε καμία σχέση με τις εμφανίσεις των λαϊκών καλλιτεχνών. Εμείς θέλαμε να υπάρχει το ποπ και ροκ χρώμα το οποίο προέκυψε σιγά σιγά, δεν το κάναμε επίτηδες. Το όνομα προέκυψε από ένα τραγούδι», δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής.
«Το 2002-03 τελείωσε η πορεία τον Ζιγκ Ζαγκ, όμως το συγκρότημα εμφανιζόταν χωρίς τον Δημήτρη Ζμπέκο, όμως σιγά σιγά σταμάτησε», πρόσθεσε.
Για τη σύζυγό του με την οποία χώρισαν αλλά ξαναπαντρεύτηκαν ο Γιώργος Σαρρής είπε: «Ξαναπαντρευτήκαμε. Ο γάμος είναι ένα σχολείο που πρέπει να το περάσουμε όλοι, είναι η ουσία, μας μαθαίνει με έναν τρόπο πως ανήκουμε κάπου. Είχαν έρθει όλα πάρα πολύ γρήγορα, δεν με τρέλαναν έτσι ώστε να γίνω κάποιος άλλος άνθρωπος, αλλά επηρεάστηκα από την επιτυχία. Σκεφτόμουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να κάνεις ότι θέλεις. Αυτό στεναχώρησε και άλλους ανθρώπους. Η φύση της τέχνης είναι τέτοια που σου δίνει ελευθερία. Η τέχνη και η καταστροφή είναι πολύ κοντά».